УНИЦЕФ

УНИЦЕФ – България е номиниран за наградата „Спасители на детството“ за своя принос в системното развитие на приемната грижа чрез създаването на първия областен модел по приемна грижа. УНИЦЕФ създава 9 областни екипа по приемна грижа и инвестира финансова и методическа помощ, а част от практиките се прилагат и сега.

Вижте още

„Надежда и домове за децата“

Приемни родители номинират фондация „Надежда и домове за децата“ заради всеотдайността и грижата им към децата в бедност. Те са специалисти с големи сърца, които вярват, че родното семейство се нуждае от подкрепа, за да продължи да обича детето си. Специалистите се борят с мизерията и нищетата и намират и най-дълбоко скритите положителни страни на…

Вижте още

Национална мрежа за децата

Националната асоциация за приемна грижа връчва специална награда “Спасител на детството” на Националната мрежа за децата, която има изключителен принос в организационното развитие на единствената родителска организация на приемните родители. НАПГ благодари сърдечно за колегиалността, откритостта и диалогичността в името на децата и техните приемни родители.

Вижте още

Здраве без граници

Националната асоциация за приемна грижа връчва специалната награда “Спасител на детството” на Сдружение “Здраве без граници”. С помощта на специалистите от центъра екипът на асоциацията подготви приемно семейство, което да приеме бебе, инфектирано със сифилис при раждането, за което лекарите и социалните работници настояваха да живее в дом за изоставени бебета, вместо в семейна среда.…

Вижте още

Карин дом

Сдружение “Карин дом” е номинирано от приемни родители от Варна заради това, че инвестират подкрепа и грижа към много деца с увреждания в приемна грижа, за които освен физическата, страшна е и емоционалната болка. Логопедите и рехабилитаторите, освен в грижа за децата, обучават и приемните родители. Денонощната подкрепа прави родителите по-смели.

Вижте още

Фондация „Помощ за благотворителността в България“

Фондация “Помощ за благотворителността в България” е отличена за “Спасител на детството” за това, че през последните три години, заедно с Националната асоциация за приемна грижа, осигурява стипендиите “Продължи” за ученици от 7 до 11 клас.

Вижте още

Фондация „За Нашите Деца“

Фондация “За Нашите Деца” печели приза “Спасител на детството” за това, че като наследник на Европейския детски тръст, през 1997 година въвежда в България пилотно приемната грижа и участва в нормативното й регулиране на национално ниво. “За Нашите Деца” е сред учредителите на Националната асоциация за приемна грижа.

Вижте още