Мария Пеева – Мама Нинджа

Журналистката Мария Пеева е номинирана със следните мотиви: „Мария Пеева е съпруга, майка, баба, преводач, автор. Името на сайта ѝ – Мама Нинджа, става нарицателно за всички социалнозначими теми – здраве, социално равенство, толерантност, родителство, възпитание, образование. Неизчерпаемото съдържание на авторски истории, мнения на експерти, интервюта с психолози, лекари и учители, многопластовото проследяване на важните…

Вижте още

Бригада «НОВ ДОМ»

Журналистката от БНТ 1 Мира Добрева е номинирана със следните мотиви: „Мира Добрева е един от малкото български журналисти, които се интересуват от приемната грижа по автентичен начин, като не търси сензацията, а проследява с детайли, разбиране и отношение всяка история на дете, което е останало без родители и е при новите си родители. Забележителна…

Вижте още

Василена Гръбчева

Василена Гръбчева от Нова телевизия е номинирана за това, че печели доверието на приемните родители, кара ги да вярват, че наистина желае да покаже пред обществото, че приемна грижа не означава „майка на заплата“ и „дете-банкомат“. Василена притежава човещина, загриженост и професионализъм, които променят нагласите към приемните родители.

Вижте още

Мария Ванкова

Мария Ванкова от бТВ е номинирана заради своята енергичност, доброта, отношение и разбиране към социалните проблеми на децата в приемна грижа, на семействата в беда. Мария притежава харизма и експертен поглед към различни социални проблеми и неравенства и това я прави умел журналист, който превръща човешките истории в емоционални разкази, които променят отношението.

Вижте още

Лиляна Боянова

Журналистката от бТВ Лиляна Боянова  също печели приза “Спасител на детството”, заради ясно изразената чувствителност към трудностите пред децата. Лиляна Боянова не “употребява” героите си, а кара зрителя да почувства тяхната сила и смелост. Националната асоциация за приемна грижа я отличава заради репортерските й усилия, които водят до по-щастливо детство.

Вижте още

Драгомир Симеонов

Драгомир Симеонов е първият носител на приза “Журналист – спасител на детството”, заради доброто му отношение към децата и професионалното разбиране на детските проблеми. Драго е искрен човек, който обича и уважава децата, и е голям помощник на приемната грижа.

Вижте още